Quatuor

EEN NIEUWE VROLIJKE KIJK OP HET BELGISCHE SURREALISME

Voor Quatuor, haar nieuwe kantorencomplex in het Brusselse noordelijke arrondissement, vertrouwde Befimmo ons kantoor de creatie toe van een gastvrije ervaring voor de gemeenschappelijke ruimtes van Toren B en C en de binnentuin.

De grote oppervlakken van elke lobby en de indrukwekkende hoogte van de plafonds waren belangrijke elementen in het ontwerp, aangezien wij streefden naar een warme en gezellige ruimte voor klanten en werknemers.

Bij het binnenkomen van toren B van het Quatuor-gebouw van Befimmo is de eerste blikvanger de gestroomlijnde receptiebalie op maat, gemaakt van steen, tegels en messing.

Spectaculaire fluwelen gordijnen, die doen denken aan een ander tijdperk, bieden de gasten vervolgens een reis door de tijd, waarbij de blik wordt geleid naar het hart en de ziel van de ruimte: de pianolounge en zijn prachtige instrument, dat bijzonder opvalt voor de gebogen glazen gevel. Onder de mezzanine is een bar van steen en koper voor speciale evenementen.

“DE PIANOTOETSEN ZIJN ZWART EN WIT, MAAR IN JE HOOFD KLINKEN ZE ALS EEN MILJOEN KLEUREN.”

Tom Lehrer

RUIMTELIJKE ORIËNTATIE

ncbham begeleidde eveneens de reflexie over ruimtelijke oriëntatie en ontwierp de signalisatie in het hele gebouwencomplex

signage by Bullseye

De tuin is ontworpen als een tropisch ontdekkingseiland met een veelheid aan bochten en kleuren, weg van de rechthoekige betonnen jungle van de stad.

“DONKERE WOLKEN WORDEN HEMELSE BLOEMEN ALS ZE GEKUST WORDEN DOOR LICHT.”

Rabindranath Tagore

Client

Befimmo

Work

Signalisatie
Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie
Audit
Werkplek
Werkplek

Project

Werkplekken

Project team

Magdalena Zogorska
Catia Lopes
Nguyen-Bao Thai Ngoc
Marc Martinez
Alessandro Fuca

Partners

Bullseye
Pictures by Save As

up