Luxia

Transparent, permeable and connected. Luxia is all about light and quality, where each space inspires well-being and creativity. A dynamism that draws on the vibe of the surrounding city.

context

Location, building, identity

Luxia geographical situation Bruxelles
Luxia Brussels Axa and its environment

LEVEL 00

Lobby, restaurant, coffee corner, coworking

From the start, we established light as the governing principle of the project. The large windows of the building invite it inside, and the reception area enhances it with a glass brick wall.

These design guidelines are echoed throughout the lobby, accompanied by a materiality of natural tones: beige and green textiles, ceramic in neutral tones, metal, and wood. Axa Investment Managers will use wood from its own forests as part of its sustainable approach.

LEVEL -01

Green lounge, épicerie, auditorium

The basement space takes a different approach to light: the green lounge is composed of fresh colors, organic shapes, and soft textures, while the auditorium contrasts with a dark, scenographic and cozy atmosphere.

Auditorium Luxia Brussels

LEVEL +01

Business center

This space translates the concept of “light transition” by accentuating the natural light when it is abundant and the ambient coziness of the darker areas.

typical floor

Staircase, restrooms, elevator halls

These traditionally dimly lit areas have received particular attention and thoughtful lighting design. The spectacular stairwell, with its dark box scenography, is coated in metal for optimal reflection. The restrooms feature a curvy line of light, while the elevator lobbies gain height and depth with their metallic ceilings.

Level 00 part 2

Bike parking, changing rooms

Lights and rhythm on walls enhance bike visibility while connecting the parking to the changing rooms.

Two anamorphoses punctuate the locker rooms and bring additional dynamism to the space.

Level -01 -03

Car parking

The parking area also plays with light, thanks to metallic panels on the ceiling whose warm and cold tones, as well as glossy and matte aspects, direct the user or visitor to the correct entrance. These panels also appear in the elevator lobbies, thus connecting the paths of each person.

Terraces

Following Axa IM sustainable vision, an ecologist has selected a series of plants found in the Brussels region for the terrace landscape design. Different sitting typologies offer a wide range of outdoor experiences.
The project also includes the creation of a vegetable garden and nesting boxes.

Client

Axa IM

Work

Signage
Design
Furniture
Graphics
Interior
Food experience
Strategy
Workplace

Project

Restaurants
Workspaces

Project team

Magdalena Zogorska
Nguyen-Bao Thai Ngoc
Izabela Pietrzak
Ola Sadownik
Marc Martinez
Alessandro Fuca
Wil Nguyen
Nicolas Ntalakidis
Danny Lanckman

up