BRASSERIE 58

words-circle-curves

BRASSERIE 58: NOSTALGISCH EN TOCH UITZONDERLIJK MODERN

Sommige projecten verdienen het om te worden gedeeld, ook al werden ze tot op vandaag niet gebouwd. Dit project trilt van onze Brusselse singulariteit.

De Brussels Expo Group, verantwoordelijk voor grote evenementenlocaties, lanceerde een wedstrijd voor een nieuw restaurant op de site van de wereldtentoonstelling van 1935 en 1958, in de buurt van het Atomium. Het was de bedoeling om een topklasse-brasserie te creëren die aantrekkelijk is voor beursbezoekers, werknemers van naburige bedrijven en concertgangers.

Het etablissement zou worden gevestigd in een gebouw dat sinds de jaren dertig onaangeroerd is gebleven en de architectuur staat in het teken van strakke lijnen en soberheid, met een art-deco flair. 

Ons team werd geïnspireerd door deze nostalgische en toch zeer moderne omgeving en stelde zich Brasserie 58 voor, een comfortabele en tijdloze ruimte, met gedempte kleuren, warme en efficiënte materialen.

Op maat gemaakte hanglampen omringen de zuilen en vliegen over de tafels bij de ramen, waardoor een visuele dynamiek ontstaat rond het restaurant. De bar onderscheidt zich door zijn centrale ligging en zijn verscheidenheid aan ervaringen: eten kan alleen, met enkele personen of in groep.

Het project straalt een gevoel van comfort en elegantie uit: de brasserie krijgt de uitstraling van een verfijnd restaurant, waar u met collega’s graag gaat lunchen, een avond uit wilt doorbrengen met vrienden of wilt uitgaan met een bijzonder iemand.

Bekijk ook een van onze andere projecten, het Fresco-restaurant!

Client

Brussels Expo Group

Work

Visuele identiteit
Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie

Project

Restaurants

Project team

Mauro Brigham
Alexandra Pustianu

up