Quatuor

A new joyful take on Belgian surrealism

For Quatuor, its new office building complex in Brussels Northern district, Befimmo trusted our agency to create a welcoming experience for the common spaces in Tower B and C, as well as its interior garden.

“Dark clouds become heaven’s flowers when kissed by light”
Rabindranath Tagore

To ensure a clear differentiation of each tower, our team chose to develop two distinctive but connected environments, with inspirations, aesthetics and experiences of their own: a celebration of the lounge bar golden era and a new joyful take on Belgian surrealism.

The large surfaces of each lobby and the impressive height of the ceilings were key elements we took into account when designing, as we aimed for a warm and cosy space for clients and employees.

“The piano keys are black and white but they sound like a million colours in your mind”
Tom Lehrer

Upon entering tower B of Befimmo’s Quatuor building, the first point of attention is the bespoke streamlined reception desk, made of stone, tiles and brass.

Spectacular velvet curtains, reminiscent of another era, then offer guests a time-travel moment, leading the eye to the heart and soul of the space: the piano lounge and its magnificent instrument, sitting exquisitely near the curved glass façade. Under the mezzanine, the stone and brass bar provides service for special events.

The garden is designed as a tropical island to explore, with a multitude of curves and colours, away from the rectangular concrete jungle of the city.

Spatial orientation

ncbham also led the spatial orientation reflexion and developed the signage throughout the building complex

signage by Bullseye
Client

Befimmo

Work

Signage
Design
Furniture
Graphics
Interior

Project

Workspaces

Project team

Magdalena Zogorska
Catia Lopes
Nguyen-Bao Thai Ngoc
Marc Martinez
Alessandro Fuca

Partners

Bullseye

up