EZPLANADE: EEN NIEUWE EETERVARING IN BRUSSEL

EEN OPWINDEND NIEUW RESTAURANT IN BRUSSEL

In de Brusselse Noordwijk is sinds kort een absoluut nieuwe eetervaring te beleven.

De Zenith-toren is gelegen de buurt van het Brusselse Noordstation.

Een gebied dat een verscheidenheid aan stedelijke ervaringen en architectonische omgevingen verzamelt, zoals het financiële centrum van het land en een bescheiden woonwijk, met zijn graffitis in de straten.

Ezplanade is een kantoorgebouwrestaurant gevestigd op de gelijkvloerse verdieping die profiteert van buitengewone verhoudingen (6 en 11 meter hoge plafonds, glazen gevel), een royale oppervlakte van 800 m² naakte structuurelementen en een open uitzicht op een park, op zich al een uitnodiging om het gebouw te betreden.

Sodexo koos ncbham om een opwindend en eigentijds restaurant te creëren.
Voor dit project heeft de studio nagedacht over het stedelijke leven van de wijk: een eclectische combinatie van ruwe materialen, natuur, street art, gefragmenteerde origami-achtige wandbekledingen, die de binnen- en buitenrealiteit weerspiegelt, de alomtegenwoordige betonnen afwerking en hergebruikte materialen.

De boom, centraal geplaatst in het project, articuleert de relatie met de buitenruimte en symboliseert een vorm van stedelijke natuur. Van bij de start van het project werd aandacht besteed aan de akoestiek, wat tot uitdrukking komt in de grote cilindervormige verlichtingsarmaturen met akoestisch absorberende afwerking.

De verschillende typologieën en sferen van de zithoeken in het restaurant creëren verschillende eetervaringen en onderstrepen de verscheidenheid aan stedelijke ervaringen.

Benieuwd naar andere restaurants die we hebben ontworpen? Het FedEx-restaurant van Cofinimmo mag u absoluut niet missen!

Client

Sodexo

Work

Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie
Keukenontwerp

Project

Restaurants

Project team

Mauro Brigham
Nicolas Ntalakidis
Gianluca Di Fabio

up