FÄRM: EEN DUURZAME EN ETHISCHE SUPERMARKT

words-circle-curves

EEN DUURZAME EN ETHISCHE SUPERMARKT

Färm is een Belgische coöperatie die producenten en consumenten dichter bij elkaar brengt door in haar supermarkten meer dan 5000 fairtrade-, lokale en biologische producten aan te bieden. Färm exploiteerde reeds 2 winkels en selecteerde ncbham voor de ontwikkeling van supermarkten die zij in de komende twee jaar willen openen. De eerste fase omvatte de gelijktijdige opening van drie winkels in Elsene, Etterbeek en Louvain-La-Neuve.

Het ontwerpen van supermarkten was voor ons een primeur. We stonden te popelen om deze drievoudige uitdaging aan te gaan! Ons vertrekpunt voor de projecten was de visie van Färm: we wilden dat de nieuwe winkels de ethische en duurzame aanpak van de coöperatie zouden weerspiegelen op elk niveau.

Het implementeren van een duurzame materialiteit was de kern van ons proces met staal en hergebruikt hout als de belangrijkste elementen. De signalisatie die rechtstreeks op de stalen rekken en wanden wordt aangebracht, helpt overbodige onderdelen te elimineren.

We werkten ook samen met een lichtfabrikant om de kleurweergave met 20% te verhogen in vergelijking met klassieke supermarktverlichting. Het betreft een lichtsysteem dat voor 100% met LED's is uitgerust, zodat het energieverbruik zo laag mogelijk wordt gehouden. De nieuwe verkooppunten zijn nu enige tijd operationeel en de reacties van de klanten zijn bijzonder positief: het klantentraject laat de producten op doeltreffende wijze zien in een prettige omgeving.

Kijk eens naar de coöperatieve biowinkels Färm!

Een andere shot voor de natuur is te ontdekken in het Argan restaurant in Dolce Ter Hulpen!

Client

Färm

Work

Signalisatie
Design
Meubilair
Interieur en decoratie

Project

Shops

Project team

Mauro Brigham
Nicolas Ntalakidis

up