MAKISU III

LOOP MET ONS MEE NAAR DE SUNNY SIDE OF SUSHI

Het is geen geheim dat Makisu een gezonde obsessie heeft voor sushi… Hun oprichters reisden letterlijk de hele wereld rond om de meest smaakvolle en geweldige recepten te vinden om sunny side of sushi-ervaring te brengen (het is een zware klus, maar iemand moet het doen…).

Voor dit project werkte ncbham van bij de start samen met de klant om niet alleen een unieke look & feel voor de Makisu-restaurants te creëren, maar ook om hun volledige merkidentiteit te ontwikkelen.

Het uitgangspunt van de reflexie was een mix van traditioneel Japan en modern Californië, wat werd vertaald door de ruimtes figuurlijk in te pakken in een architecturale rolmat van bamboe (de zogenaamde makis), terwijl frisse kleuren op de muur, de graphics en de stoffering de gasten deden denken aan het altijd zonnige Californië.

Het oude en het nieuwe, animisme en hedonisme: de collectieve en essentialistische trekken van Japan ontmoeten de individuele en vrolijke excentriciteit van Californië in een gezellige omgeving waar men nieuwsgierigheid en verwondering ervaart.

Makisu bood een voortreffelijke sushi-ervaring en opende al snel een tweede en een derde restaurant. Als bevoorrechte partner bleef ncbham het traditionele Japan en het moderne Californië vermengen en introduceerde een licht briesje van de Stille Oceaan.

Digitaal ontwerp- en constructietechnieken werden gebruikt om een volledig organisch houten omhulsel te creëren.

Kijk maar eens op:https://www.makisu.be

Benieuwd naar andere Brusselse restaurants die we hebben ontworpen? Dam Sum mag u absoluut niet missen!

Client

Makisu

Work

Branding
Signalisatie
Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie
Keukenontwerp

Project

Restaurants

Project team

Mauro Brigham
Alexandra Pustianu
Huy Nguyen
Marc Martinez

up