ING: HYBRIDE ACTIVITEITEN DIE DE EVOLUTIE VAN DE WERKPLEK WEERSPIEGELEN

ING: HYBRIDE ACTIVITEITEN DIE DE EVOLUTIE VAN DE WERKPLEK WEERSPIEGELEN

N DEZE ONGEKEND SNELLE EVOLUTIE DIE DE WERKPLEK DOORMAAKT, WAS ONZE NAUWE SAMENWERKING MET ING VOOR HUN GEBOUW VAN 10.875 M2 IN LOUVAIN-LA-NEUVE EEN FANTASTISCHE KANS OM MET SUCCES HYBRIDE ACTIVITEITEN IN EEN KANTOORGEBOUW TE IMPLEMENTEREN DIE GRENZEN DOEN VERVAGEN.

Middenin de ruimte werden in het indrukwekkende atrium verschillende lagen van een modern regenwoud nagebootst: bosgrond, ondergroei, bladerdak en jonge boompjes. Onze aanpak om het volume van het atrium te verkleinen biedt verschillende niveaus van intimiteit in de informele ruimtes rond de centrale bar en het nabijgelegen vergadercentrum en restaurants.

Verschillende materialen en kleuren voor verschillende hoogtes en functies met een gemeenschappelijke rode draad: de natuur.

THE ATRIUM

Layers of the tropical forest

eat/meet/work

HET ING-PERSONEEL IS TOESCHOUWER EN DEELNEMER AAN HET LEVEN IN HET GEBOUW, AANGEZIEN HET GEBOUW OVER DRIE VERDIEPINGEN EEN OPEN ZICHT BIEDT NAAR HET ATRIUM. DE AKOESTIEK WAS VAN ESSENTIEEL BELANG OM TE ZORGEN VOOR WELZIJN, TRANSVERSALITEIT EN ONDERLINGE VERBONDENHEID VAN DE ONTVANGSTRUIMTE TOT DE ONTSPANNINGSRUIMTES EN DE KANTOORVERDIEPINGEN, ELK MET EEN EIGEN ONTWERP EN SFEER.

KEUKEN ONTWERP EN ENGINEERING

WIJ LEVERDEN HET COMPLETE KEUKENONTWERP: VAN HET INITIËLE RUIMTEBEHEER EN CONCEPTLAY-OUTS TOT EN MET HET PLAN EN HET GEDETAILLEERDE ONTWERP. IN SAMENWERKING MET ONZE COLLEGA’S VAN BINNENHUISARCHITECTUUR LEVERDEN WE EEN VOLLEDIG GECOÖRDINEERDE CATERINGUITRUSTING EN EETERVARIN.

MULTIFUNCTIONELE KANTOORRUIMTES

DE BALKONS, DIE OORSPRONKELIJK BEDOELD WAREN OM OVER HET ATRIUM UIT TE KIJKEN, WERDEN OMGEVORMD TOT DYNAMISCHE VERGADERZALEN, DIE VANUIT ARCHITECTURAAL OOGPUNT EN VANUIT DE BELEVING VAN DE GEBRUIKER EEN ACTIEF ONDERDEEL VAN HET ATRIUM WERDEN.

Thanks to ING, Jaspers & Eyers, Banimmo and Groupe Liégeois for your trust and for our outstanding teamwork!

Client

ING

Work

Signalisatie
Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie
Eetervaringen
Werkplek

Project

Werkplekken

Project team

Madalina Anghelescu
Catia Lopes
Nguyen-Bao Thai Ngoc
Beatriz Amann
Francesca Bignardi
Danny Lanckman
Julie Van de Put
Nicolas Ntalakidis
Mauro Brigham

up