DAM SUM II

words-circle-curves

TRIP NAAR DE VISMARKT VAN SHANGHAI

Oprichter Dam Sum en ncbham werkten opnieuw samen aan het ontwerp en het interieur van het beste dumplingrestaurant in België.

De locatie van het restaurant, Quai au Bois à Bruler, was ooit de vismarkt van de stad en wij vonden dat perfect als uitgangsbasis. We keerden helemaal terug naar het land van oorsprong van de dim sums en lieten ons onderdompelen in de kraampjes van de vismarkt van Shanghai om deze unieke omgeving te creëren. 

De achterwand van de bar is gemaakt van hergebruikte plastic kratten en met de hand beschilderde ge-upcyclede glazen flessen, waardoor de ruimte een rijke maar subtiele verlichting krijgt.

Het straatkunstwerk (graffiti en stencil) van een Belgische kunstenaar en de natuurlijke verf komen samen tot leven en zorgen voor een rauw en opgewekt gevoel, typisch voor megasteden.

De materialiteit weerspiegelt de vindingrijkheid van de handelaars, de efemere structuren en de naast elkaar geplaatste wandversieringen. De geborgen manden, de metalen en doorschijnende golfplaten, de indirecte verlichting en de betonnen muren voeren u mee naar een fictieve Chinese omgeving, sterk verankerd in de traditionele en stedelijke context.

Om de lange en smalle proporties van de ruimte optimaal te benutten, werden ze ingedeeld in verschillende zones: de centrale bar is van ’s ochtends tot ’s avonds open en doet dienst als ontvangstruimte, de showcooking en open keuken zorgen voor een levendige eetervaring, terwijl de verschillende zitgelegenheden een waaier aan eetstijlen bieden.

Kijk maar eens op:https://www.damsum.com

Gezien op designboom

Gezien op Frame

Client

Damien Toulouse

Work

Design
Meubilair
Graphics
Interieur en decoratie
Keukenontwerp

Project

Restaurants

Project team

Mauro Brigham
Nina Korkach

Partners

Pictures by Thibault De Schepper

up