COGHEN

words-circle-curves

RUSTGEVEND EN PUUR VOOR EEN BRUSSELSE RESIDENTIE

De opdracht van de klant voor de renovatie van deze Brusselse woning uit de jaren dertig in Ukkel was gedurfd en eenvoudig: “wij willen dat u minimaal ogende interieurs creëert die een rustgevend en puur gevoel uitstralen”.

Aan de buitenkant behielden we de stijl van het huis, maar de voorgevel werd lichtjes aangepast om het ritme van de openingen naar de binnenruimtes te optimaliseren. We startten met het openmaken van de meeste ruimtes en met het ontmantelen van de bestaande trap.

Dit creëerde een gevoel van vloeiende beweging via de dunne zwevende trap, die al snel het belangrijkste architectonische kenmerk werd van het huis. Doordat het licht op een zachte en vloeiende manier door alle verdiepingen valt, lijkt het begrip ruimte zich uit te breiden in de belangrijkste leefruimtes, waar een evenwichtige compositie van architectuur en meubilair in elkaar overvloeit.

Door zorgvuldig de juiste verhoudingen te kiezen en aandacht te besteden aan elk detail, met name in de op maat gemaakte meubelen en de hoogwaardige materialen, kon de pure en coherente taal worden bereikt waarnaar de klant op zoek was.

Benieuwd naar andere residentiële projecten die we hebben ontworpen? Chateau d’eau is zeker de moeite van een bezoek waard!

Work

Design
Interieur en decoratie

Project

Residentieel

Project team

Partners

Pictures by Rannjan Joawn

up