MAKISU LIÈGE

ER IS EEN NIEUW MAKISU RESTAURANT IN LUIK!

ncbham heeft vanaf het allereerste uur nauw samengewerkt met de oprichters van Makisu. Hun visie op eten is vertaald naar het ontwerp van het restaurant, waarbij Californische zonneschijn in Japanse tradities centraal staan. 

Makisu transformeerde de sushiscene in België, niet alleen door klassieke recepten een nieuwe boost te geven, maar ook door menu’s te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor een breder publiek, inclusief tieners. ncbham vertaalde deze unieke aanpak in zijn designtaal en creëerde jeugdige, dynamische en speelse ruimtes. Makisu Liège, is hun vijfde vestiging in België. 

Na een verkenning van het traditionele Japan, de Californische levensstijl en de eilanden van de Stille Oceaan, zet Makisu zijn reis voort en laat hij zich inspireren door de Koinobori, karpervormige windlichten die in Japan traditioneel worden opgelaten om Kinderdag te vieren.

De houten structuur bestendigt het universum van Makisu en de ruimtelijke verwijzing naar de traditionele makisu (巻き簾), een mat geweven van bamboe en katoendraad die wordt gebruikt bij de bereiding van voedsel. De golf die hieraan werd toegevoegd brengt de Japanse vliegers echter tot leven. Sommige plankdelen zijn geverfd, met aan elke kant een ander patroon, om beweging te simuleren en de aandacht van de gebruiker op andere plaatsen te richten in functie van waar hij zit.

 

Digitaal ontwerp stond centraal bij het ontwerpen van de volledig organische houten enveloppe die elegant in de ruimte zweeft. Het parametrische werk maakte het niet alleen mogelijk de meest luchtige krommingen te definiëren, maar creëerde ook een snijplan voor de verschillende stukken hout, waaruit het traliewerk is opgebouwd, om te komen tot een zo duurzaam mogelijk ontwerp. Deze innoverende aanpak wil het gebruik van grondstoffen optimaliseren en de productie en de bouw vereenvoudigen door toepassing van technologie. 

Het restaurant heeft een capaciteit van 70 plaatsen en kan een omloopsnelheid van 4 services per avond bereiken. Het was dus van essentieel belang om een modulaire ruimte met een vloeiende circulatie te bedenken, waar de gasten achterover kunnen leunen en van hun maaltijd kunnen genieten in een zeer levendige omgeving. De akoestiek wordt bepaald door de houten structuur, die de geluidsgolven breekt. 

 

De muurschilderingen zijn bedacht door Twodesigners.

Client

Makisu

Work

Design
Meubilair
Interieur en decoratie
Eetervaringen
Keukenontwerp
Operations
Technische oplossingen

Project

Restaurants

Project team

Mauro Brigham
Catia Lopes
Beatriz Amann
Marc Martinez
Huy Nguyen

Partners

Pictures by Save As

up