TRAKK, DE ENERGETISCHE CREATIEVE HUB

words-circle-curves

TRAKK, DE ENERGETISCHE CREATIEVE HUB

In 2016 schreef het BEP (Bureau Economique de la Province de Namur) een architectuurwedstrijd uit voor de verbouwing, transformatie en inrichting van de nieuwe creatieve hub TRAKK.

ncbham bood  het uiterst bekwame winnende team, geleid door Atelier de l’Arbre d’Or Architectes zijn expertise op het vlak van interieurontwerp voor coworking aan, in samenwerking met Level Studio, RM Architecture en BSolutions.

Wij waren verantwoordelijk voor het ontwerp van de coworking-ruimtes en de identiteit van het interieurontwerp, waarbij een dynamische omgeving werd gecreëerd, ideaal voor creativiteit, innovatie en samenwerking.

Trakk beschikt over privé- en gedeelde kantoren, een creatief lab, een fablab, een fotostudio, telefoon booths, bubbels en vergaderzalen. De creatieve werkruimte beschikt ook over een chill out-ruimte, een tentoonstellingsruimte en een zonovergoten cafetaria.

DIGITAAL ONTWERP

Collectief sporten werd collectief werken, want de studio ontwierp elk aspect van het project om informele botsingen te stimuleren en collaboratieve intelligentie te bevorderen.

De meest scenografische toepassing is het veelzijdige amfitheater dat twee verdiepingen van het drie verdiepingen tellende gebouw met elkaar verbindt, in het hart van de ruimte.

Onze digitaal ontwerper Marc speelde een beslissende rol gespeeld bij het definiëren van deze indrukwekkende trap: hij creëerde een algoritme waarmee het team zoveel structuren kon testen als nodig was tot ze de optimale hadden gevonden.

De lijnen van de algemene vormen, de rondheid van de hoeken, het aantal trappen, ... Elk element werd via dit proces geanalyseerd en gedefinieerd.

Dit proces maakte ook het integrale gebruik van elk volume mogelijk. Onder de arena werden specifieke werkruimtes gecreëerd, terwijl het hele gebied de grenzen tussen gewoonlijk goed afgebakende omgevingen doet vervagen: het dient als ontmoetingsplaats, als werkplek en als tentoonstellingsruimte.

Zonder afbreuk te doen aan het historische DNA van de site, gebruikte ncbham de belijning van de sporthal om de verschillende werkgebieden af te bakenen om de gebruikers zo een optimale functionele en ruimtelijke oriëntatie te bieden.

We werkten nauw samen met zowel BEP als een plaatselijke upcycling-actor, de Ressourcerie Namuroise, die op maat gemaakte wandbekleding en het meubilair voor de chill out-ruimte en de telefoon booths leverde.

Ze maakten ook de meervoudige houten achterdoeken van de vergaderzalen en zorgden voor de signalisatie die in het hele gebouw werd gebruikt en ontworpen werd door Kikk designer Marine Warzée. De creatie van deze heterocliet-elementen weerspiegelt ook de diversiteit van de objecten die in de komende jaren door het TRAKK fab-lab zullen worden geproduceerd.

De identiteit en de kleuren van TRAKK zijn op ingewikkelde wijze verweven in de verschillende ruimtes van het pand, door het gebruik van geometrische patronen en stippen, het zwart-wit met gele accenten, alsook de vormen van op maat gemaakte elementen en meubels.

Meer over Trakk vindt u hier!

Genomineerd voor de 2021 Dezeen Awards

Gezien op Frame

Client

BEP

Work

Design
Meubilair
Interieur en decoratie
Werkplek

Project

Objecten
Werkplekken

Project team

Mauro Brigham
Marc Martinez
Madalina Anghelescu

Partners

Atelier de l'Arbre d'Or Architectes
B Solutions
LEVEL Studio
RM Architecture

up