The counter of the Glaverbel restaurant and its mirrored ceiling

The new restaurant of the Glaverbel building

The new restaurant of the Glaverbel building

Perpetuating the legacy of this architectural landmark was central in the design process. An authentic approach to a remarkable building.

Raw materials.

Minimal lines.

Clear layout.

The counter as central element, its reflecting ceiling staging the food experience and the human interaction.

Location of the Glaverbel restaurant
location of the Glaverbel restaurant in Brussels
The Glaverbel restaurant in Brussels
Moodboard for the Glaverbel restaurant: materials, mirrors and inspiration

Moodboard

&tradition flowerpot lamp

“A crown of glass and blue stone with a diameter of 116m in a park of more than three hectares. Has been the town-planning point of reference for office buildings since the 1960s, with an area of 30,000m2.

The choice of the circular shape was dictated by the desire to adapt to the terrain and to preserve the trees.

The “Glaverbel”, in the opinion of specialists, can accommodate the most difficult tenant and the most sophisticated technology.”

Material board

the full counter of the Glaverbel restaurant
the reflection in the mirrored ceiling
the lounge area of the Glaverbel restaurant
Details of the Glaverbel project
Client

Buysse & Partners

Work

Design
Furniture
Graphics
Interior
Food experience
Kitchen Design
Operations
Technical solutions

Project

Kitchens & self services
Restaurants

Project team

Catia Lopes
Huy Nguyen
Danny Lanckman
Mauro Brigham

Partners

B&W pictures by Huy Nguyen
Engepar
Forma
Jungl
Pictures by Save As
Sabemaf

up