Fountain Plaza

words-circle-curves

FOUNTAIN PLAZA, WAAR ENERGIE SAMENSTROOMT

LEVENDIGE PERSPECTIEVEN

Befimmo vertrouwde aan ncbham de creatie toe van de ontmoetingsruimtes van Fountain Plaza, een kantorencomplex.
Een nieuwe hoogwaardige horeca-ervaring die de gebruikers van het gebouw een restaurant, een koffiebar, een fitnesscentrum en een klein ontmoetingscentrum aanbiedt.

Vertrekkend van een zeer rationele en lineaire omgeving, creëerden we een ruimte die een intuïtieve reis biedt, met verschillende en gediversifieerde sferen en ervaringen: een centrale bar en hoge stoelen voor een dynamisch kort verblijf in de coffee corner, op maat gemaakte zitplaatsen en warme verlichting in de twee restaurantgedeelten voor een comfortabele lunch en een meer intieme lounge-omgeving voor privélunches of geconcentreerd werken overdag.

De open keuken, die de ervaring van een modern restauratietype versterkt, biedt een blik op de gastronomische prestatie.

EEN KLOPPEND HART

Het bestaande beton werd aangevuld met zachte elementen zoals hout, gekleurd metaal en grafische elementen, terwijl kleuren en lijnen eenstemmig dansen, in elke ruimte uiteenvallen en weer samenkomen. De naam van het restaurant, Källa, de visuele identiteit en de drie fresco's geschilderd door Collectif Propaganza, een Brussels kunstenaarscollectief, versterken de metaforische waterervaring.

Met water als belangrijkste designelement vullen zorgvuldig gekozen blauw- en groentinten beton, hout en metalen elementen aan. Net zoals de ruimte zich horizontaal naar de terrassen uitstrekt, groeit ze ook verticaal dankzij de houten panelen, de metalen scheidingswanden en de keuze van het meubilair, dat aan de waterstroom doet denken en tegelijk een levendig perspectief genereert in de hoogte.

De sportzaal weerspiegelt de identiteit van het project in kleuren en ruimtebeheer, terwijl de materialiteit is aangepast om de verschillende functie te benadrukken.

Hout is nadrukkelijk aanwezig en creëert een verbinding tussen het restaurant en de twee vergaderzalen, waardoor een spel van transparantie en verticaliteit ontstaat.

Client

Befimmo

Work

Branding
Naamgeving
Visuele identiteit
Signalisatie
Design
Graphics
Interieur en decoratie
Eetervaringen
Keukenontwerp
Operations
Technische oplossingen
Audit

Project

Keukens en zelfbediening
Fitnesscentra
Restaurants
Werkplekken

Project team

Alexandra Pustianu
Mauro Brigham

Partners

Pictures by Jelle Vans
Propaganza

up